Energie vergelijken Elburg Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Elburg? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als Anode Energie en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Elburg? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker zie je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website check je handige info over gas, stroom en licht in Elburg.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €232

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Elburg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €230 €19,17 €1.536,15
3 jaar NLE €210 €5,83 €1.656,15
5 jaar NLE €0 €0 €1.776,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Elburg”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Elburg:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Elburg waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Elburg? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Elburg zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen werken met huizenhoge welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €237

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Elburg zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Gelderland.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft nu de goedkoopste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Elburg


Stap over naar de goedkoopste energie in Elburg

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Elburg (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijke service
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Meerdere contracten
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
1 jarig contract
Sublieme acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Behulpzame service
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette klantenservice
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Elburg

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Elburg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je binnen no-time de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Elburg). Een geschikte maatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Oosterhesselen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Elburg.