Energie vergelijken Gelderland Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Gelderland? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Gelderland? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna zie je direct de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de geldende korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Via deze website blader je door handige info over gas, stroom en licht in Gelderland.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €211

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Gelderland? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.628,25
3 jaar Engie €390 €10,83 €1.748,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.868,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Gelderland”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Gelderland:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Gelderland waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Stedin.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Gelderland? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Gelderland is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk speciale welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €207

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Gelderland zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Sprang-Capelle.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest voordelige leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Gelderland


Ontdek de goedkoopste energie in Gelderland

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Gelderland (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Goede medewerkers
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede service
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Goede medewerkers
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Nette klantenservice
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Gelderland

Het verbruik van gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gelderland? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij nu de meest voordelige maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Gelderland). Een geschikte partij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Jonkersvaart.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Gelderland.