Energie vergelijken Eleveld Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Eleveld? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Clean Energy en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Eleveld? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij ontdek je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier vind je alle info over gas, stroom en licht in Eleveld.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €199

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Eleveld? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.536,25
3 jaar Qurrent €230 €6,39 €1.656,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.776,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je rap en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Eleveld”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Eleveld:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Eleveld met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Innova Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Eleveld? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Eleveld zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren daverende welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €155

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Eleveld zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Flevoland.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest betaalbare aanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Eleveld


Zo vind je de goedkoopste energie in Eleveld

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Eleveld (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Charmante service
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Eleveld

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Eleveld? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je in luttele seconden de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Aa en Hunze). Een passende maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oosterland.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Aa en Hunze.