Energie vergelijken Flevoland Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Flevoland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Energieflex en Vattenfall. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Flevoland? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Via deze website tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Flevoland.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €194

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Flevoland? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.628,35
3 jaar Delta €410 €11,39 €1.748,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.868,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je gauw en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Flevoland”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Flevoland:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Flevoland met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Flevoland? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Flevoland zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden namelijk speciale welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €177

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Flevoland zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Flevoland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Spui.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt nu de meest voordelige aanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Flevoland


Profiteer van de goedkoopste energie in Flevoland

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Flevoland (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Flevoland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Aangename service
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Overstapservice
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede service
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Eenvoudig afsluiten
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Charmante service
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Flevoland

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Flevoland? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je zonder problemen de aantrekkelijkste aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Flevoland). Een passende gas leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Jorwert.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Flevoland.