Energie vergelijken Oosterland Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oosterland? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als Allure Energie of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oosterland? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website lees je handige info over stroom, gas en licht in Oosterland.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €192

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oosterland? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.583,95
3 jaar Engie €170 €4,72 €1.703,95
5 jaar Engie €0 €0 €1.823,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oosterland”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oosterland:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Oosterland met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Westland Infra.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oosterland? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Oosterland is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met goede welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €186

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oosterland zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Jorwert.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oosterland


Zo vind je de goedkoopste energie in Oosterland

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Oosterland (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel af te sluiten
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oosterland

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oosterland? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen een paar seconden de meest goedkope gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Schouwen-Duiveland). Een passende aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Amstelveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Schouwen-Duiveland.