Energie vergelijken Elim Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Elim? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als DELTA en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Elim? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je handige info over gas, stroom en licht in Elim.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €218

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Elim? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.536,30
3 jaar Green Choice €240 €6,67 €1.656,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.776,30

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Elim”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van wind of de zon. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Elim:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Elim met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Elim? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Elim is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers geven jouw speciale welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €297

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Elim zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in 2e Valthermond.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft in een oogopslag de meest voordelige maatschappij voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Elim


Ontdek de goedkoopste energie in Elim

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Elim (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele gasprijs
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jarig contract
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Meerdere contracten
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Persoonlijke service
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Elim

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Elim? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij makkelijk de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Hoogeveen). Een aantrekkelijke gasmaatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oosterleek.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Hoogeveen.