Energie vergelijken Oosterleek Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Oosterleek? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals Vandebron en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Oosterleek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je alle details over gas, stroom en licht in Oosterleek.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €239

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oosterleek? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.584,00
3 jaar Energiedirect.nl €180 €5,00 €1.704,00
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.824,00

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je snel & soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Oosterleek”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Oosterleek:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Oosterleek die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Endinet Groep.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oosterleek? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Oosterleek zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je speciale welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €160

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oosterleek zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Joure.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope stroomaanbieder voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oosterleek


Stap over naar de goedkoopste energie in Oosterleek

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oosterleek (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Goede klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Simpele voorwaarden
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Overstapservice
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Duidelijke voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Snel oversluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verbruik advies
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oosterleek

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oosterleek? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je meteen de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Drechterland). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Amstenrade.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Drechterland.