Energie vergelijken Ellecom Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ellecom? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroom maatschappijen als DELTA of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ellecom? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke maatschappij ontdek je de prijs per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ellecom.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €263

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ellecom? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €140 €11,67 €1.536,45
3 jaar Energiedirect.nl €270 €7,50 €1.656,45
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.776,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ellecom”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Ellecom:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Ellecom met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in het weekend en met feestdagen). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ellecom? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Ellecom is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen geven namelijk daverende welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €279

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ellecom zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Aalden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest betaalbare energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ellecom


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ellecom

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Ellecom (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Aangename service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Simpele voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online account
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Sympatieke service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Nette service
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ellecom

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ellecom? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij snel de aantrekkelijkste leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Rheden). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Oosterstreek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Rheden.