Energie vergelijken Oosterstreek Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oosterstreek? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom als Allure Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oosterstreek? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door handige info over stroom, gas en licht in Oosterstreek.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €273

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oosterstreek? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.584,15
3 jaar Vattenfall €210 €5,83 €1.704,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.824,15

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Oosterstreek”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Oosterstreek:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Oosterstreek met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Coteq Netbeheer.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oosterstreek? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Oosterstreek is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders hanteren prachtige welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €184

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oosterstreek zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Julianadorp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oosterstreek


Stap over naar de goedkoopste energie in Oosterstreek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Oosterstreek (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
1 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Goede medewerkers
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijk advies
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oosterstreek

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oosterstreek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij meteen de goedkoopste leverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Weststellingwerf). Een voordelige leverancier kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Amsterdam-Duivendrecht.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Weststellingwerf.