Energie vergelijken Aalden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Aalden? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als Anode Energie en Leon Zeewolde. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Aalden? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Aalden.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €196

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Aalden? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.510,20
3 jaar NLE €140 €3,89 €1.630,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.750,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze tool vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Aalden”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Aalden:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Aalden waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Clean Energy.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Aalden? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In Aalden is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers hebben gewoonlijk verrassende welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €155

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Aalden zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Stad aan ’t Haringvliet.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de voordeligste energiemaatschappij voor jou. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Aalden


Vind de goedkoopste energie in Aalden

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Aalden (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Goede service
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
2 jarig contract
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede medewerkers
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online verbruik inzien
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Simpele voorwaarden
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Aalden

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Aalden? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je zonder problemen de meest voordelige leverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Coevorden). Een geschikte leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Julianadorp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Coevorden.