Energie vergelijken Elspeet Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Elspeet? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals Energieflex of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Elspeet? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Hier check je alle info over gas, stroom en licht in Elspeet.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €251

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Elspeet? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €220 €18,33 €1.536,85
3 jaar Green Choice €350 €9,72 €1.656,85
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.776,85

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Elspeet”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Elspeet:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Elspeet waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vandebron.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Elspeet? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Elspeet zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hebben gewoonlijk goede welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €250

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Elspeet zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Aarle-Rixtel.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Elspeet


Vind de goedkoopste energie in Elspeet

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Elspeet (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Snel overstappen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jarig contract
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Goede medewerkers
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
3 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel af te sluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Elspeet

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Elspeet? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij razendsnel de aantrekkelijkste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Nunspeet). Een betaalbare gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oostknollendam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Nunspeet.