Energie vergelijken Oostknollendam Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Oostknollendam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. Essent en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oostknollendam? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Oostknollendam.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €254

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oostknollendam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.584,55
3 jaar Energiedirect.nl €290 €8,06 €1.704,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.824,55

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je rap en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oostknollendam”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oostknollendam:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Oostknollendam waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Eneco.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Oostknollendam? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Oostknollendam is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren doorgaans hoge welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €231

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Oostknollendam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kamerik.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope energieaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oostknollendam


Vind de goedkoopste energie in Oostknollendam

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Oostknollendam (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Aangename service
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste prijs stroom
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Overstaphulp
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Simpele voorwaarden
Sublieme acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Online account
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Oostknollendam

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oostknollendam? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij zonder problemen de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen uit de regio (Wormerland). Een interessante maatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Angeren.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Wormerland.