Energie vergelijken Engwierum Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Engwierum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond of Oxxio. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Engwierum? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie check je de kosten per 12 maanden en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina tref je alle details over stroom, gas en licht in Engwierum.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €265

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Engwierum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.537,20
3 jaar Eneco €420 €11,67 €1.657,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.777,20

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Engwierum”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Engwierum:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Engwierum waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Engwierum? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Engwierum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden je huizenhoge welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €284

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Engwierum zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Achterveld.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest betaalbare energieaanbieder voor jou. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Engwierum


Stap over naar de goedkoopste energie in Engwierum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Engwierum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online verbruik inzien
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online account
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
1 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Verschillende contracten
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verschillende contracten
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Charmante service
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
2 jarig contract
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Engwierum

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Engwierum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij vandaag nog de meest betaalbare aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Dongeradeel). Een interessante maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Opeinde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Dongeradeel.