Energie vergelijken Enkhuizen Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Enkhuizen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals Clean Energy en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Enkhuizen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Enkhuizen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €253

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Enkhuizen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.537,25
3 jaar NLE €110 €3,06 €1.657,25
5 jaar NLE €0 €0 €1.777,25

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze website vergelijk je gauw en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Enkhuizen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Enkhuizen:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Enkhuizen met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als RENDO Netwerken.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Enkhuizen? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Enkhuizen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Aanbieders geven namelijk gigantische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €163

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Enkhuizen zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Achthuizen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest voordelige energieleverancier die past bij jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Enkhuizen


Stap over naar de goedkoopste energie in Enkhuizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Enkhuizen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Contract wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Goede service
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Enkhuizen

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Enkhuizen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij moeiteloos de meest voordelige aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Enkhuizen). Een goedkope leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Opende.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Enkhuizen.