Energie vergelijken Opende Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Opende? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als Vrijopnaam en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Opende? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier tref je rijke informatie over stroom, gas en licht in Opende.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €273

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Opende? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.584,95
3 jaar EnergieFlex €370 €10,28 €1.704,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.824,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Opende”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Opende:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Opende waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over HVC.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Opende? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Opende is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hanteren huizenhoge welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €269

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Opende zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Katlijk.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest goedkope stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Opende


Stap over naar de goedkoopste energie in Opende

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Opende (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Behulpzame service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
1 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vriendelijke service
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Eenvoudig afsluiten
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Opende

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Opende? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij in luttele seconden de meest betaalbare leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Grootegast). Een betaalbare organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Ansen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Grootegast.