Energie vergelijken Achthuizen Start met vergelijken en bespaar wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Achthuizen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals Eneco of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Achthuizen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Achthuizen.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €236

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Achthuizen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €150 €12,50 €1.511,00
3 jaar Energiedirect.nl €300 €8,33 €1.631,00
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.751,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze pagina vergelijk je supersnel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Achthuizen”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Achthuizen:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Achthuizen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van NLE.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Achthuizen? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Achthuizen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders hanteren doorgaans goede welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €282

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Achthuizen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Steenwijkerwold.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt nu de aantrekkelijkste stroomleverancier voor jou. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Achthuizen


Profiteer van de goedkoopste energie in Achthuizen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Achthuizen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Meerdere contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Meerdere contracten
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Snel af te sluiten
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel overstappen
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs stroom
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Goede medewerkers
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Direct overstappen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Achthuizen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Achthuizen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij moeiteloos de aantrekkelijkste aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw woning (Goeree-Overflakkee). Een goedkope organisatie ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Katlijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Goeree-Overflakkee.