Energie vergelijken Enschede Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Enschede? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals bijv. UnitedConsumers of Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Enschede? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de geldende korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle details over stroom, gas en licht in Enschede.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €234

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Enschede? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.537,35
3 jaar Qurrent €130 €3,61 €1.657,35
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.777,35

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via de vergelijker vergelijk je gauw en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Enschede”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Enschede:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Enschede met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Coteq Netbeheer.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Enschede? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Enschede zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden je hoge welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €125

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Enschede zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Acquoy.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Enschede


Zo vind je de goedkoopste energie in Enschede

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Enschede (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vriendelijke service
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vaste prijs gas
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Aangename service
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Meerdere contracten
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Enschede

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Enschede? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je in luttele seconden de goedkoopste gasleverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Enschede). Een aantrekkelijke leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Opheusden.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Enschede.