Energie vergelijken Opheusden Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Opheusden? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroomaanbieders zoals Clean Energy en Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Opheusden? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Opheusden.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €186

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Opheusden? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.585,05
3 jaar Energiedirect.nl €390 €10,83 €1.705,05
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.825,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze tool vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Opheusden”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Opheusden:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Opheusden waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Opheusden? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Opheusden zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met prachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €186

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Opheusden zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Kattendijke.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de voordeligste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Opheusden


Zo vind je de goedkoopste energie in Opheusden

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Opheusden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Direct overstappen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Aangename service
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Meerdere contracten
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Online verbruik inzien
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Opheusden

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Opheusden? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je meteen de goedkoopste gas aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Neder-Betuwe). Een betaalbare partij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Appelscha.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Neder-Betuwe.