Energie vergelijken Enter Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Enter? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals Vandebron of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Enter? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op onze website vind je praktische info over stroom, gas en licht in Enter.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €258

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Enter? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.537,45
3 jaar EnergieFlex €150 €4,17 €1.657,45
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.777,45

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Enter”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Enter:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Enter met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Anode Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Enter? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Enter zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk gigantische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €207

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Enter zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Aduard.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de voordeligste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Enter


Profiteer van de goedkoopste energie in Enter

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Enter (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Overstaphulp
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Sympatieke service
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vriendelijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Verschillende contracten
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Simpele voorwaarden
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Enter

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Enter? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je meteen de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Wierden). Een goedkope leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oploo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Wierden.