Energie vergelijken Aduard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Aduard? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroommaatschappijen als E.ON en Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Aduard? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Aduard.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €217

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Aduard? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.511,20
3 jaar Essent €340 €9,44 €1.631,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.751,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je snel & probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Aduard”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Aduard:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Aduard die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Aduard? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Aduard zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak huizenhoge welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €161

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Aduard zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Stellendam.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt eenvoudig de aantrekkelijkste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Aduard


Profiteer van de goedkoopste energie in Aduard

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Aduard (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel oversluiten
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Aangename service
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Aduard

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Aduard? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je direct de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Zuidhorn). Een voordelige gasmaatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Katwoude.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Zuidhorn.