Energie vergelijken Enumatil Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Enumatil? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals Energieflex en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Enumatil? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je direct de goedkoopste energie. Per energieaanbieder check je de prijs per jaar en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Enumatil.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €238

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Enumatil? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.537,50
3 jaar Engie €160 €4,44 €1.657,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.777,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met onze tool vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Enumatil”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Enumatil:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Enumatil met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Enumatil? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Enumatil is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak reusachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €131

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Enumatil zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Aerdenhout.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Enumatil


Vind de goedkoopste energie in Enumatil

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Enumatil (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Persoonlijke service
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vriendelijke service
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Behulpzame service
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Enumatil

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Enumatil? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je moeiteloos de aantrekkelijkste gasleverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Leek). Een interessante gas leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Opmeer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Leek.