Energie vergelijken Opmeer Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Opmeer? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Budget Energie en MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Opmeer? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij check je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Via deze website check je alle info over stroom, gas en licht in Opmeer.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €209

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Opmeer? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.585,20
3 jaar Vattenfall €420 €11,67 €1.705,20
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.825,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Opmeer”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Opmeer:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Opmeer met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Opmeer? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Opmeer is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen werken met gigantische welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €181

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Opmeer zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Kedichem.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Opmeer


Vind de goedkoopste energie in Opmeer

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Opmeer (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Sympatieke service
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Direct overstappen
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
2 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Opmeer

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Opmeer? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij eenvoudig de goedkoopste gasmaatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Opmeer). Een geschikte maatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Arcen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Opmeer.