Energie vergelijken Eppenhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Eppenhuizen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Eppenhuizen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Advies nodig? Via deze website tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Eppenhuizen.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €216

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Eppenhuizen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €230 €19,17 €1.537,65
3 jaar Budget Energie €190 €5,28 €1.657,65
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.777,65

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Eppenhuizen”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Eppenhuizen:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Eppenhuizen die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als DELTA.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Eppenhuizen? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Eppenhuizen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak hoge welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €284

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Eppenhuizen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Agelo.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt eenvoudig de meest betaalbare stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Eppenhuizen


Profiteer van de goedkoopste energie in Eppenhuizen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Eppenhuizen (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Nette klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vriendelijke service
Prominente acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Overstapservice
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Eppenhuizen

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Eppenhuizen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je gemakkelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Eemsmond). Een passende organisatie kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Oranje.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Eemsmond.