Energie vergelijken Agelo Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Agelo? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroom maatschappijen als Vandebron of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Agelo? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Agelo.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €206

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Agelo? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.511,40
3 jaar Green Choice €380 €10,56 €1.631,40
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.751,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Agelo”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Agelo:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Agelo met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van UnitedConsumers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Agelo? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Agelo is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven namelijk daverende welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €197

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Agelo zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Steyl.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet nu de meest betaalbare stroomleverancier voor jou. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Agelo


Stap over naar de goedkoopste energie in Agelo

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Agelo (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Online account
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Persoonlijke service
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Charmante service
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette klantenservice
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Agelo

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Agelo? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je binnen no-time de meest goedkope leverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Dinkelland). Een goedkope leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kelpen-Oler.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Dinkelland.