Energie vergelijken Oranje Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Oranje? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Eneco of Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oranje? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina check je alle info over stroom, gas en licht in Oranje.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €198

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oranje? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.585,35
3 jaar NLE €130 €3,61 €1.705,35
5 jaar NLE €0 €0 €1.825,35

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oranje”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Oranje:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Oranje waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Powerpeers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oranje? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Oranje zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €177

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oranje zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kelpen-Oler.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de voordeligste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oranje


Vind de goedkoopste energie in Oranje

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oranje (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Overstapservice
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online account
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Aangename service
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Betalen in termijnen
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vaste prijs gas
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Charmante service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Variabele gasprijzen
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Oranje

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oranje? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je eenvoudig de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Midden-Drenthe). Een goedkope organisatie gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Arnhem.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Midden-Drenthe.