Energie vergelijken Ermelo Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ermelo? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Vattenfall. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ermelo? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie ontdek je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Advies nodig? Hier ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ermelo.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €209

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ermelo? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.537,95
3 jaar Qurrent €250 €6,94 €1.657,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.777,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze website vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Ermelo”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ermelo:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Ermelo met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Essent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ermelo? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Ermelo zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hanteren verrassende welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €164

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ermelo zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Alde Leie.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ermelo


Profiteer van de goedkoopste energie in Ermelo

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Ermelo (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Online account
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede medewerkers
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele gasprijzen
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Online verbruik inzien
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Nette service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Overstapservice
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ermelo

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ermelo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij in luttele seconden de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Ermelo). Een passende gas leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Ossenisse.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ermelo.