Energie vergelijken Esch Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Esch? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers zoals Vrijopnaam en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Esch? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Esch.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €255

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Esch? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.538,10
3 jaar Engie €280 €7,78 €1.658,10
5 jaar Engie €0 €0 €1.778,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Esch”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Esch:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Esch die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Huismerk Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Esch? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Esch zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk daverende welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €132

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Esch zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Alem.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Esch


Profiteer van de goedkoopste energie in Esch

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Esch (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Verbruik advies
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Online account
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
3 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vriendelijke service
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijk advies
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Charmante service
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Esch

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Esch? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je binnen no-time de voordeligste aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Haaren). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oterleek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Haaren.