Energie vergelijken Oterleek Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Oterleek? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als Eneco en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oterleek? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie zie je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Oterleek.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €198

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Oterleek? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.585,80
3 jaar Vattenfall €220 €6,11 €1.705,80
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.825,80

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Oterleek”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oterleek:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Oterleek waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Stedin.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oterleek? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Oterleek zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders kunnen een aanbod doen met speciale welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €168

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oterleek zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Kiel-Windeweer.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij voor jou. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oterleek


Profiteer van de goedkoopste energie in Oterleek

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oterleek (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Meerdere contracten
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Behulpzame service
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Meerdere contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstapservice
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Duidelijke voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oterleek

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oterleek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je gemakkelijk de goedkoopste gas aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Schermer). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Augustinusga.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Schermer.