Energie vergelijken Est Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Est? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals bijv. Engie en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Est? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Est.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €215

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Est? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €200 €16,67 €1.538,25
3 jaar Budget Energie €310 €8,61 €1.658,25
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.778,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Est”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Est:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Est met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Est? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Est is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden vaak interessante welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €216

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Est zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Almelo.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Est


Vind de goedkoopste energie in Est

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Est (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette service
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Variabele gasprijzen
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Meerdere contracten
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Est

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Est? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij snel & overzichtelijk de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Neerijnen). Een voordelige gas leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Ottoland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Neerijnen.