Energie vergelijken Ottoland Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Ottoland? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als De Vastelastenbond en Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ottoland? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina lees je alle info over stroom, gas en licht in Ottoland.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €248

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Ottoland? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.585,95
3 jaar NLE €250 €6,94 €1.705,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.825,95

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Ottoland”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ottoland:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Ottoland waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Endinet Groep.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ottoland? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Ottoland is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven namelijk huizenhoge welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €229

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ottoland zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Kinderdijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest voordelige stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Ottoland


Stap over naar de goedkoopste energie in Ottoland

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ottoland (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Goede service
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Snel oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Goede medewerkers
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Charmante service
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ottoland

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ottoland? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Molenwaard). Een passende partij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Axel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Molenwaard.