Energie vergelijken Europoort Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Europoort? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Europoort? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Europoort.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €278

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Europoort? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €230 €19,17 €1.538,40
3 jaar Eneco €340 €9,44 €1.658,40
5 jaar Eneco €0 €0 €1.778,40

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze website vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Europoort”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Europoort:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Europoort die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Europoort? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Europoort is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met formidabele welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €128

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Europoort zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Almkerk.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Europoort


Stap over naar de goedkoopste energie in Europoort

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Europoort (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Online account
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Betalen in termijnen
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Europoort

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Europoort? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij meteen de aantrekkelijkste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Rotterdam). Een goedkope leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oud Gastel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Rotterdam.