Energie vergelijken Exloërveen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Exloërveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als Engie of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Exloërveen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Via deze pagina vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Exloërveen.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €191

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Exloërveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €140 €11,67 €1.538,70
3 jaar Engie €400 €11,11 €1.658,70
5 jaar Engie €0 €0 €1.778,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Exloërveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Exloërveen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Exloërveen met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Exloërveen? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Exloërveen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen geven jouw daverende welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €269

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Exloërveen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ameide.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Exloërveen


Profiteer van de goedkoopste energie in Exloërveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Exloërveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Overstapservice
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede klantenservice
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Exloërveen

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Exloërveen? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je binnen no-time de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Borger-Odoorn). Een geschikte aanbieder ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ouddorp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Borger-Odoorn.