Energie vergelijken Ameide Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ameide? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Essent en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ameide? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Hier blader je door alle details over stroom, gas en licht in Ameide.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €269

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ameide? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €140 €11,67 €1.512,45
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.632,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.752,45

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je razendsnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ameide”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ameide:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Ameide met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Energieflex.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Ameide? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Ameide is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden vaak formidabele welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €290

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ameide zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Swalmen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ameide


Ontdek de goedkoopste energie in Ameide

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ameide (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Meerdere contracten
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Verbruik advies
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Eenvoudig afsluiten
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Behulpzame service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ameide

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ameide? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij nu de meest goedkope gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw situatie (Zederik). Een geschikte maatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Klooster Lidlum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Zederik.