Energie vergelijken Ouddorp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Ouddorp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals Vrijopnaam of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ouddorp? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie check je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Hier ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Ouddorp.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €266

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ouddorp? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.586,40
3 jaar Vattenfall €340 €9,44 €1.706,40
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.826,40

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Ouddorp”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Ouddorp:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Ouddorp met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder DELTA.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ouddorp? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Ouddorp zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden namelijk gigantische welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €228

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ouddorp zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Klooster Lidlum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de meest betaalbare stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ouddorp


Stap over naar de goedkoopste energie in Ouddorp

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Ouddorp (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs gas
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Direct overstappen
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Nette service
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstaphulp
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Verbruik advies
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ouddorp

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ouddorp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen mum van tijd de meest goedkope gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Goeree-Overflakkee). Een aantrekkelijke maatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Baarlo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Goeree-Overflakkee.