Energie vergelijken Exmorra Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Exmorra? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroom maatschappijen als DELTA of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Exmorra? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie check je de energiekosten per jaar en de geldende korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Hier lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Exmorra.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €203

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Exmorra? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.538,80
3 jaar Delta €420 €11,67 €1.658,80
5 jaar Delta €0 €0 €1.778,80

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze website vergelijk je vluchtig en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Exmorra”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Exmorra:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Exmorra waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Exmorra? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Exmorra is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders stunten met prachtige welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €154

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Exmorra zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in America.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Exmorra


Profiteer van de goedkoopste energie in Exmorra

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Exmorra (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede klantenservice
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
3 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Nette service
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Contract wijzigen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Overstapservice
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Exmorra

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Exmorra? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je in luttele seconden de meest betaalbare gasmaatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een voordelige gasmaatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oude Niedorp.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.