Energie vergelijken Ezinge Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Ezinge? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Clean Energy of Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ezinge? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder vind je de prijs per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle info over stroom, gas en licht in Ezinge.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €261

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Ezinge? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.538,95
3 jaar Essent €130 €3,61 €1.658,95
5 jaar Essent €0 €0 €1.778,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze website vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Ezinge”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Ezinge:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Ezinge waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ezinge? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Ezinge is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren sensationele welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €258

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Ezinge zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ammerstol.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest goedkope stroomaanbieder voor jouw situatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ezinge


Profiteer van de goedkoopste energie in Ezinge

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Ezinge (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede service
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Ezinge

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ezinge? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij in minder dan een minuut de voordeligste aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Winsum). Een interessante gasmaatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oude Willem.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Winsum.