Energie vergelijken Farmsum Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Farmsum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomleveranciers als Anode Energie en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Farmsum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je direct de goedkoopste energie. Van elke leverancier vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website vind je praktische info over gas, stroom en licht in Farmsum.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €254

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Farmsum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.539,00
3 jaar Eneco €140 €3,89 €1.659,00
5 jaar Eneco €0 €0 €1.779,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Farmsum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Farmsum:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Farmsum die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Farmsum? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Farmsum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven jouw huizenhoge welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €188

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Farmsum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Ammerzoden.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Farmsum


Ontdek de goedkoopste energie in Farmsum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Farmsum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Aangename service
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Verschillende contracten
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Hulp bij overstappen
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Farmsum

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Farmsum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je razendsnel de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Delfzijl). Een voordelige maatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oude-Tonge.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Delfzijl.