Energie vergelijken Oude-Tonge Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Oude-Tonge? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als E.ON of Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oude-Tonge? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de optionele korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Oude-Tonge.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €251

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Oude-Tonge? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.586,70
3 jaar Green Choice €400 €11,11 €1.706,70
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.826,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze website vergelijk je vluchtig en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Oude-Tonge”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oude-Tonge:

 1. E.ON
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Oude-Tonge waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Essent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oude-Tonge? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Oude-Tonge zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers hanteren doorgaans reusachtige welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €266

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oude-Tonge zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Koarnjum.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope aanbieder voor jou. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oude-Tonge


Ontdek de goedkoopste energie in Oude-Tonge

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oude-Tonge (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Behulpzame service
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verbruik advies
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Goede service
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oude-Tonge

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oude-Tonge? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je meteen de meest betaalbare leverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Goeree-Overflakkee). Een geschikte leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Badhoevedorp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Goeree-Overflakkee.