Energie vergelijken Ferwert Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Ferwert? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan aanbieders van stroom zoals Vandebron of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ferwert? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vind je de kosten per 12 maanden en de optionele korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Ferwert.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €182

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ferwert? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €240 €20 €1.539,20
3 jaar Green Choice €180 €5,00 €1.659,20
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.779,20

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je vluchtig en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ferwert”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Ferwert:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Ferwert met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder RENDO Netwerken.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ferwert? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Ferwert zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers hanteren doorgaans huizenhoge welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €220

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ferwert zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Amsterdam.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de voordeligste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ferwert


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ferwert

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Ferwert (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Aangename service
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele gasprijs
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Behulpzame service
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste prijs gas
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Variabele gasprijzen
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ferwert

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ferwert? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij binnen mum van tijd de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Ferwerderadiel). Een goedkope organisatie achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Oudehorne.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ferwerderadiel.