Energie vergelijken Finsterwolde Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Finsterwolde? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als Budget Energie en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Finsterwolde? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie check je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door handige info over gas, stroom en licht in Finsterwolde.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €210

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Finsterwolde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €120 €10 €1.539,35
3 jaar Energiedirect.nl €210 €5,83 €1.659,35
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.779,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze tool vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Finsterwolde”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Finsterwolde:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Finsterwolde waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Allure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Finsterwolde? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Finsterwolde zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk hoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €267

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Finsterwolde zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Andel.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Finsterwolde


Ontdek de goedkoopste energie in Finsterwolde

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Finsterwolde (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede klantenservice
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Persoonlijke service
Prominente acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Aangename service
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Finsterwolde

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Finsterwolde? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je nu de meest voordelige maatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Oldambt). Een voordelige aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oudemolen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Oldambt.