Energie vergelijken Andel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Andel? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Eneco en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Andel? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker check je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Andel.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €204

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Andel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €120 €10 €1.513,10
3 jaar Energiedirect.nl €400 €11,11 €1.633,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.753,10

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Andel”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Andel:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Andel waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Oxxio.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Andel? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Andel is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders kunnen een aanbod doen met gigantische welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €230

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Andel zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Teerns.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt eenvoudig de meest goedkope leverancier voor jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Andel


Vind de goedkoopste energie in Andel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Andel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik advies
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jarig contract
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede medewerkers
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Andel

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Andel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je zonder problemen de meest betaalbare gasleverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Woudrichem). Een goedkope gasmaatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kolhorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Woudrichem.