Energie vergelijken Firdgum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Firdgum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomleveranciers zoals bijv. Anode Energie of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Firdgum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina vind je handige info over gas, stroom en licht in Firdgum.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €238

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Firdgum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €130 €10,83 €1.539,40
3 jaar Delta €220 €6,11 €1.659,40
5 jaar Delta €0 €0 €1.779,40

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Firdgum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Firdgum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Firdgum die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Firdgum? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Firdgum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers stunten met reusachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €153

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Firdgum zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Andelst.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw situatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Firdgum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Firdgum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Firdgum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Goede klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Meerdere contracten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Firdgum

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Firdgum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je nu de meest voordelige gasleverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Franekeradeel). Een aantrekkelijke gas leverancier gezien? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oudenbosch.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Franekeradeel.