Energie vergelijken Oudenbosch Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Oudenbosch? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als DELTA en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oudenbosch? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna check je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Oudenbosch.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €195

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oudenbosch? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.587,10
3 jaar Qurrent €160 €4,44 €1.707,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.827,10

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels de vergelijker vergelijk je rap en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Oudenbosch”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Oudenbosch:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Oudenbosch waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij NLE.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oudenbosch? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Oudenbosch zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas geven jouw gigantische welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €142

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie toekomstige maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oudenbosch zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Kollum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke aanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oudenbosch


Profiteer van de goedkoopste energie in Oudenbosch

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oudenbosch (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Nette service
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Tussentijds aanpassen
Prominente acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verschillende contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oudenbosch

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oudenbosch? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je zonder problemen de goedkoopste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Halderberge). Een passende organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Balk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Halderberge.