Energie vergelijken Andelst Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Andelst? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Vandebron of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Andelst? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vergelijk je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Andelst.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €197

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Andelst? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €130 €10,83 €1.513,15
3 jaar Delta €410 €11,39 €1.633,15
5 jaar Delta €0 €0 €1.753,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Andelst”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Andelst:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Andelst waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Powerpeers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Andelst? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Andelst is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hanteren doorgaans gigantische welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €253

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Andelst zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Tegelen.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt nu de meest betaalbare leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Andelst


Zo vind je de goedkoopste energie in Andelst

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Andelst (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele stroomprijzen
Interessante acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verschillende contracten
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Persoonlijke service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Simpele voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vaste & variabele prijzen
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Goede klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Andelst

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Andelst? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij direct de meest voordelige gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Overbetuwe). Een passende organisatie gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kollum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Overbetuwe.