Energie vergelijken Spui Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Spui? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als Anode Energie of Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Spui? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Spui.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €213

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Spui? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.602,60
3 jaar Eneco €380 €10,56 €1.722,60
5 jaar Eneco €0 €0 €1.842,60

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Spui”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Spui:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Spui waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Spui? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Spui is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk serieuze welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €229

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Spui zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zeeland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Nieuw Scheemda.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope stroomaanbieder voor jou. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Spui


Stap over naar de goedkoopste energie in Spui

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Spui (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede service
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Nette klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vriendelijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vaste prijs stroom
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik advies
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Spui

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Spui? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je binnen no-time de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Terneuzen). Een geschikte organisatie gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Dokkum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Terneuzen.