Energie vergelijken Jorwert Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Jorwert? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als UnitedConsumers en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Jorwert? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker tref je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op onze website check je alle info over stroom, gas en licht in Jorwert.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €175

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Jorwert? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €200 €16,67 €1.557,75
3 jaar Budget Energie €370 €10,28 €1.677,75
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.797,75

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je rap en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Jorwert”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Jorwert:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Jorwert waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Jorwert? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Jorwert is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas stunten met prachtige welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €237

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Jorwert zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Dokkum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft direct de meest voordelige aanbieder voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Jorwert


Overstappen naar de goedkoopste energie in Jorwert

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Jorwert (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Gemakkelijk oversluiten
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Betalen in termijnen
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Aangename service
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Jorwert

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Jorwert? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je snel de meest goedkope aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Littenseradiel). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken t Veld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Littenseradiel.