Energie vergelijken Follega Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Follega? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Follega? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vind je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website lees je alle info over gas, stroom en licht in Follega.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €277

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Follega? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.539,60
3 jaar Eneco €260 €7,22 €1.659,60
5 jaar Eneco €0 €0 €1.779,60

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je supersnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Follega”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Follega:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Follega waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder DELTA.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Follega? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Follega is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden vaak gigantische welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €297

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aankomende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Follega zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Anerveen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de meest voordelige stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Follega


Vind de goedkoopste energie in Follega

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Follega (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Persoonlijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Charmante service
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Sympatieke service
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel af te sluiten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Aangename service
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Behulpzame service
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Follega

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Follega? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij moeiteloos de meest goedkope aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (De Friese Meren). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ouderkerk aan den IJssel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente De Friese Meren.