Energie vergelijken Ouderkerk aan den IJssel Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Ouderkerk aan den IJssel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals Clean Energy of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ouderkerk aan den IJssel? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie zie je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting. Advies nodig? Via deze pagina blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ouderkerk aan den IJssel.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €273

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Ouderkerk aan den IJssel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.587,30
3 jaar Energiedirect.nl €200 €5,56 €1.707,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.827,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je gauw en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ouderkerk aan den IJssel”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ouderkerk aan den IJssel:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Ouderkerk aan den IJssel waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Powerpeers.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ouderkerk aan den IJssel? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Ouderkerk aan den IJssel zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers stunten met formidabele welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €138

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ouderkerk aan den IJssel zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Koningsbosch.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ouderkerk aan den IJssel


Stap over naar de goedkoopste energie in Ouderkerk aan den IJssel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Ouderkerk aan den IJssel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Goede klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Direct overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijke service
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ouderkerk aan den IJssel

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ouderkerk aan den IJssel? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Ouderkerk). Een interessante aanbieder aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ballum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Ouderkerk.