Energie vergelijken Franeker Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Franeker? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als Clean Energy of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Franeker? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per leverancier vind je de prijs per jaar en de geldende welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Franeker.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €216

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Franeker? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.539,90
3 jaar Engie €320 €8,89 €1.659,90
5 jaar Engie €0 €0 €1.779,90

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Franeker”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Franeker:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Franeker met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Franeker? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Franeker is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas geven namelijk reusachtige welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €202

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Franeker zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Anloo.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest voordelige maatschappij voor jouw situatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Franeker


Profiteer van de goedkoopste energie in Franeker

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Franeker (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Charmante service
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online verbruik inzien
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik advies
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Franeker

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Franeker? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij in luttele seconden de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Franekeradeel). Een goedkope partij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oudewater.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Franekeradeel.