Energie vergelijken Oudewater Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oudewater? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroomleveranciers als UnitedConsumers en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oudewater? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Verder selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij zie je de prijs per jaar en de hoogte van de korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website blader je door alle details over stroom, gas en licht in Oudewater.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €233

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oudewater? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.587,60
3 jaar NLE €260 €7,22 €1.707,60
5 jaar NLE €0 €0 €1.827,60

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze tool vergelijk je vlot en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oudewater”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Oudewater:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Oudewater waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Vrijopnaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oudewater? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Oudewater is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven namelijk gigantische welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €178

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Oudewater zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Kornhorn.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft nu de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oudewater


Zo vind je de goedkoopste energie in Oudewater

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Oudewater (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
3 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste & variabele prijzen
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vriendelijke service
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
1 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede medewerkers
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Oudewater

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oudewater? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Oudewater). Een betaalbare leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Barendrecht.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Oudewater.